Herplaatsingen

 

 

Voorwaarden bij Herplaatsing

 

Agressieve honden worden niet op onze site geplaats.

De vraagprijs voor de hond gaat in overleg met de eigenaar.(geen extreme bedragen anders wordt u verwijderd van onze site)

 Proeftijd

 De eigenaar en de nieuwe eigenaar spreken een proeftijd af van 1 week om te onderzoeken of er tot definitieve plaatsing kan worden overgegaan. Ook kan worden afgesproken wie in deze proeftijd verantwoordelijk is voor de kosten van het voer, eventuele dierenartsenkosten, enz.
Beiden hebben het recht de mogelijke plaatsing ongedaan te maken waarbij gesteld kan worden is de eigenaar altijd verplicht is de hond onvoorwaardelijk en onmiddellijk terug te nemen mocht de plaatsing niet lopen volgens plan.

Verantwoordelijkheden

De eigenaar die de hond herplaatsen blijft voor de periode waarin de hond op proef is volledig eind verantwoordelijk voor de hond.

De nieuwe eigenaar verplicht zich de overeengekomen afspraken met de eigenaar na te komen en na ontvangst van het registratiebewijs de hond te laten her -registreren op naam van de nieuwe eigenaar.

 Bij herplaatsing vragen een vergoeding voor bemiddeling voor de herplaatsing.

Vraag er naar bij plaatsing op onze site.

 

 Herplaatsingen  op  dit moment :

 1    Chilo van de Lagecamp 9 jr met stamboom Amerikaanse Beagle.

2     Tommie  4 jaar gereserveerd

 

 

 Bijgewerkt 9-5-2019

Tommie 4 jaar gereserveerd

Tommie is 4 jaar (bijna 5) en een hele zachtaardige beagle. Echt een knuffelaar en een allemans vriend. Hij is lief voor kinderen en kan goed met andere honden en kan ook samen met een kat.

 Hij is gecastreerd en is vorige maand nog gecheckt door de dierenarts, geënt en tandsteen laten verwijderen.

 Hij is erg roedel gebonden en dat betekent dat hij wat kan wat kan piepen, jammeren wanneer er een gezinslid de deur uit gaat. Daarentegen is hij ook heel enthousiast als diegene weer terug komt.

 Hij kan prima een paar uren alleen zijn. Heel soms wanneer het wat onrustig is in huis wil hij gaan blaffen als je weggaat. Een blafband werkt dan heel goed en probeert het dan niet eens meer.

 In de nacht kan hij ook goed alleen zijn.

 Los op straat kan hij niet, hij rent dan alle kanten op. In het bos kan hij dat wel, hij blijft bij zijn roedel. Hij houdt erg van wandelen en daarna heel veel slapen! Hij vind het ook heerlijk om in een (omheinde) tuin te zijn, gewoon om wat rond te snuffelen.

 Hij is op puppycursus geweest en kent alle basiscommando’s.

 Tom is een echte beagle, hij is heel slim, 9 van de 10 keer luistert hij heel goed, maar soms wil hij je even uittesten!

 Wij hebben hem van pups af aan en hoe lief hij ook is, hebben wij nooit echt een klik met hem gehad. We hebben sinds 2 maand een pleeghondje opgevangen en we hadden wel meteen een klik met die hond. Maar 2 honden is ons echt te druk, dus hebben wij (met pijn in ons hart) de beslissing moeten nemen om een heel lief en geschikt huisje te zoeken voor Tom.

 

 

Chilo Amerikaanse Beagle

Chilo is een amerikaanse beagle met stamboom.

Ze is een echte beagle en super lief .

In de nacht en als wij weg zijn slaapt ze rustig in haar bench.

Kan goed met kinderen.

Bij interesse mag u bellen 0620463928

Bica Geplaatst

Bica is een amerikaanse beagle met stamboom.

Ze is een echte beagle en super lief .In de nacht en als wij weg zijn slaapt ze rustig in haar bench.

Ze is nog speels en kan goed met kinderen.

Bij interesse mag u bellen 0620463928

Rossi 8 jaar Geplaatst

Na lang wikken en wegen hebben we besloten om op zoek te gaan naar een ander baasje voor onze beagle Rossi. Na de komst van ons 2e kindje (nu bijna 1 jaar andere kindje 3) en het werk dat we doen (onregelmatige diensten) kunnen we Rossi niet meer de tijd en aandacht geven die hij verdient.

Rossi is in september 8 jaar geworden. Rossi is gecastreerd en gechipt.

 

Rossi is een rustige maar toch nog wel een speelse Beagle. Hij is super lief voor onze kinderen. Ook naar andere kinderen is hij lief.

Hij gaat er graag mee op uit, stuk wandelen of lekker het bos in. Rossi kan prima los lopen in het bos.

Hij gaat dan graag naar andere honden toe om daar mee te spelen om vervolgens weer terug te komen naar zijn baasjes.

Het meegaan in de auto gaat goed. Maar als hij merkt dat hij in de buurt is van het bos begint hij wel vaak enthousiast te blaffen.

Over het algemeen is Rossi vriendelijk naar andere honden. Honden die niet gecastreerd zijn kan hij wel na blaffen en aan de lijn trekken. Verder is hij rustig aan de lijn. Neemt graag de tijd om lekker te snuffelen.

De omgang met katten hebben we niet veel ervaring mee. Op straat kijkt hij niet veel naar ze om. Alleen als er een kat achter in de tuin zit wilt hij deze weg jagen.

Rossi vind het fijn om ook in de tuin te zijn. Zit graag lekker in het zonnetje.

Nu we minder tijd voor hem hebben zit Rossi te huilen als we weg gaan. Soms stopt dit na een kwartiertje maar hij kan zich ook wel een paar uur laten horen.

We zoeken daarom ook een baasje die veel tijd voor Rossi heeft. Of een baasje die ookal een andere hond heeft zodat hij zich niet eenzaam voelt. En waar hij ook naar buiten kan.

Rossi gaat met de vakantie’s of als we paar dagen weg zijn naar een beagle opvang. Hij is andere honden goed gewend en gaat ook daar goed met honden om.

Rossi slaapt s nachts beneden in zijn mand. Of hij gaat op zijn kleed op de bank liggen.

Overdag zit Rossi ook graag op de stoel bij het raam zodat hij naar buiten kan kijken.

Of hij ligt in zijn mand.

Bouncer 16 mnd is proefdraaien

Bouncer is een gecastreerde reu van 16 maanden. Het is een echte eigenwijze beagle die het nodig heeft om veel buiten te zijn. Hij vindt het heerlijk om in het bos of door het hoge gras te rennen. Door de hondenopvang gewend om in een roedel te zijn en met andere honden te spelen.

Wel heeft hij moeite om lang alleen te zijn.

Plaatsing bij andere honden zou erg fijn voor hem zijn.

Wij kunnen hem helaas door omstandigheden niet de aandacht geven die hij nodig heeft. Het is een hele lieve trouwe waakse hond. Heel lief voor onze kleinzoon van 9 maanden. Bouncer is een stoere hond, die eigenlijk ook heel erg van kroelen houdt.

Hij weet donders goed wat hij wel en niet mag, maar probeert ons telkens uit. Een echte deug niet.

Contact

 

Cooper Geplaatst

Naam; Cooper
Leeftijd; 5 jaar (geboortedatum 07-07-2012)

Cooper is een gecastreerde reu met stamboek en is gechipt.

Cooper is een geweldig lief hondje met een zeer speels karakter die gek is op aandacht. Hij is graag in gezelschap maar kan ook erg goed alleen zijn. Hij kan als hij alleen is zowel los als in een bench verblijven alleen zal hij wel op de banken/stoelen gaan liggen slapen op het moment dat dan mogelijk is/mag. ’s Avonds kruipt hij het liefst tegen je aan of bij je op schoot om even lekker te kroelen.

Cooper is een erg sociaal hondje ten opzichte van volwassenen en kinderen van alle leeftijden. Wel kan hij soms in zijn lompigheid een kind omver lopen of springen. Met katten kan hij helaas niet goed omgaan omdat hem dit nooit geleerd is.

Lange wandelingen, zoekspelletjes en trekspelletjes is Cooper dol op, hij heeft een goede conditie en vind het leuk om speeltjes uit het water te apporteren. Zolang er met Cooper gespeeld wordt kan hij ook los, echter blijft het wel een Beagle dus als hij een geur op het spoor komt is hij weg totdat hij weer zin heeft om terug te komen. Met de auto naar een wandelgebied is geen probleem voor Cooper.

Verder heeft Cooper wel last van voerbaknijd, hier hebben we aan gewerkt en mee getraind en er zit al vooruitgang in. Ook is Cooper niet dol op het delen van zijn spullen met andere honden en blaft hij graag tijdens het spelen met andere honden. Tijdens spel met de baas stopt hij echter (meestal) wel met blaffen als gezegd wordt dat hij stil moet zijn. Door deze “nukken” van Cooper is het dus beter voor hem om ergens terecht te komen waar geen andere honden in huis leven. Wel heeft Cooper er behoefte aan om regelmatig met andere honden te mogen spelen

Cooper

Bikkel 4 jr Proef draaien

 Bikkel is een kruising Herder-Appenzeller en 4 jaar oud en heeft het karakter van een appen zeller.

Bikkel is graag buiten en hoop op meer ruimte voor hem het is een echte erfhond maar moet ook naar binnen kunnen als hij dat wil en is graag bij zijn baas

 

  

Bikkel houdt buitenstaanders graag op een afstand, hij is echt een waakse hond en alles er in huis gestoeid wordt, dan vindt hij het lastig om te bepalen dat het voor de gein is en niet menens. Hij springt er dus altijd blaffend tussen om de vrede te kunnen bewaren.

Wij hebben een kat en dat gaat op zich prima, alleen Bikkel wil graag met de kat spelen en dat gaat dan in mijn ogen wel wat hardhandig...

Andere katten houdt hij op afstand. 

 

 De deurbel reageert hij zeer nadrukkelijk op, blaffend rent hij dan naar de voordeur en daar is hij moeilijk van af te leiden. Net als mensen op bezoek komen overigens, hij is dan heel duidelijk aanwezig en laat duidelijk merken dat hij het bezoek niet op prijs stelt.

 

 We denken dat hier het gebrek aan ruimte ook een probleem in is. 

 

 Bikkel is echt een enorm trouw beest. Voor zijn eigen gezin gaat hij door het vuur en er zal geen ongewenst volk aan zijn gezin komen. Hij is hartstikke lief naar zijn "eigen gezin"(roedel)  toe en erg gezellig. Het gezin bestaat uit 3 kinderen van 12, 9 en 7. De oudste ziet hij ook echt als een baasje en daar luistert hij ook prima naar. Met de andere 2 gaat het ook zeer goed. Hij is eigenlijk hartstikke lief voor kinderen maar omdat hij in eerste instantie heel dreigend over kan komen, zijn alle kinderen bang voor hem.

 

 Omdat Bikkel een echte appenzeller is, moet je ook absoluut niet eerst je hand uitsteken naar hem, je moet hem eerst laten komen. Vindt hij het goed, dan is het ook goed. Maar mensen die bang zijn voor hem, roepen wel verkeerd gedrag op bij hem.

 

We denken dat Bikkel niet goed kan met andere honden, in ieder geval niet met het uitlaten. Bikkel is echter ook wel eens bij een kennel geweest met meerdere honden en dat ging eigenlijk prima. We denken dat dat een kwestie van uitproberen is en misschien ook wel de omgang daarin. 

Bikkel kan aan de lijn, maar hij trekt wel. Als je dan echter stil gaat staan, begrijpt hij dat hij trekt en gaat dan rustiger lopen. De lijn om doen gaat wat lastig omdat hij dan zo enthousiast is dat hij gaat lopen.

Als hij losloopt luistert hij heel goed en blijft hij heel goed in de buurt lopen. Echter als er dan iemand of iets loopt reageert hij daar direct op. 

 

 

 

 
 
 

Bikkel

Billie 3 jr geplaatst

Billie is een 3 jarige grof gebouwde Beagle, geboren op 1 april 2014

Het is een reu, gecastreerd en gechipt. Paspoort is aanwezig.

Billie is wel groter en breder dan de gemiddelde beagle.

Hij is ruim een jaar geleden bij ons komen wonen. De eerste tijd ging dat prima, hij paste zich snel aan, is vrolijk en erg rustig in huis. Billie is erg sociaal naar iedereen, erg lief voor kinderen en heel sociaal naar alle honden in de buurt. Hij wil graag met ze spelen. Hij heeft het niet op katten, daar hij een keer aangevallen is door een kat.

 

In huis luistert hij goed, heeft ook wat eigenaardigheden afgeleerd (niet meer op de bank, niet schooien aan tafel). Hij kan prima een halve dag alleen zijn, maakt niks stuk en blaft niet.

Hij is een paar keer gaan logeren bij familie, hij vind alles prima, past zich goed aan en ook die kinderen mogen alles met hem doen en liggen erbij in de mand. Kortom een allemans vriend!

‘s nachts ligt hij in de bench, overdag in zijn mand en dat gaat goed.

 

Echter buiten is hij in de loop van de tijd wel eigenzinniger geworden. Liep hij eerder nog redelijk aan de lijn, nu trekt hij steeds vaker zijn eigen plan, luistert dan niet en kan hele grasvelden uitkammen op zoek naar sporen en iets eetbaars. Hij is hier niet of nauwelijks in te sturen Zijn drang is zo sterk.

Hij loopt ook steeds vaker achter je aan en je moet hem echt mee trekken met tijden als hij het op zijn heupen heeft. Dat gedrag is toegenomen, hij had het al wel toen hij kwam. We hebben al veel geprobeerd, belonen e.d. maar dat alles is van kort duur. Er zijn wandelingen die redelijk gaan, maar even zoveel die veel moeite kosten en waarin je constant aan het corrigeren bent.

Hij houdt ook wel van fietsen, maar ook hier is het probleem dat hij ineens stil kan staan en de struiken of gras in wil, wat ook voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

 

Aangezien wij een autistische zoon hebben en het ook voor hem een welkome aanvulling zou zijn om buiten te komen, is dit gedrag echt vervelend. Het vele wachten op de hond, het corrigeren en niet doorlopen zorgt voor veel onrust.  We hebben ook gemerkt dat de hond en onze zoon steeds minder goed matchen. Dat is voor beide partijen niet wenselijk. We zijn daarom ook genoodzaakt om een baas te zoeken die bekend is met het karakter van deze hond en weet hoe hij hem het beste kan trainen, zodat hij beter loopt. Ons lukt het niet in onze omstandigheden.

 

Billie verdiend een betere plek met iemand die zijn eigenaardigheden de baas kan of hem accepteert zoals hij is. Een plek op een boerderij bijvoorbeeld waar hij naar hartenlust kan snuffelen, of samen met een andere hond zal hem wellicht ook goed doen.

Contact

Tommie 7 mnd Geplaatst

Tommie is een Twee kleurige Beagle reu van bijna 7 maanden oud (Geboren september 2016). Heeft geen stamboom en is niet gecastreerd. Wel heeft hij alle inentingen/chip gehad, ook tegen kennelhoest.

Tommie is in December geopereerd aan beide ogen ivm Cherry eyes, maar dat is helemaal mooi en genezen!

Daarnaast is hij op puppy cursus geweest en kent de basis commando’s.

Hij kan rustig een paar uur (wij hebben altijd max 3 a 4 uur aangehouden) alleen thuis zijn. Bij ons is hij gewend om in de bench te gaan. Dit is voor als wij weggaan en als we gaan slapen, zijn veilige plek. Tommie houd van lekker uitslapen en daarna rustig aan wakker worden!

 

Tommie is een erg enthousiaste en zeer aanhankelijke, lieve schat. Hij wil het liefst de hele dag met je knuffelen en spelen. Hij houdt van lange wandelingen (wel aangelijnd) en veel aandacht.

Hij kan goed met andere honden en katten overweg en het leukst zou ook zijn dat hij een speelvriendje krijgt.

Hij kan ook erg goed met kinderen overweg..

Wat hij niet leuk vind is autorijden, maar dat heeft hij bij ons ook nooit echt hoeven doen, dus het mooist zou zijn om dit rustig aan op te bouwen.

 

Waarom bieden wij Tommie dan een ander huisje/baas aan vraag je je dan af..

Wij lopen met Tommie tegen een probleem aan.

Tommie heeft nogal eens de neiging om wat van je te “stelen”, hij pakt bv een sok uit de was of als hij iets van de grond opraapt zoals een zakdoekje wat hij ergens ziet liggen of een restje brood van de kinderen steelt, krijg je dat niet zomaar terug. Hij kent de commando “los” en hij luistert daar soms wel naar, maar als hij dat niet doet, begint hij te grommen, trekt hij zijn lip op en wanneer je het dan toch van hem afpakt, heeft hij de neiging om je na te happen.

Dit is bij ons al meerdere keren voorgekomen.

Aangezien wij kinderen hebben en er veel kinderen over de vloer komen, zijn wij een bang geworden van dit gedrag en met name naar de kinderen toe.

Wij zijn bang dat als een van de kinderen iets terug wilt pakken, hij hen zal bijten, wat gelukkig tot nu toe nog niet is gebeurt, maar willen dit ook zeker niet laten gebeuren.

 

Hij heeft geen last van bakbijt.. je kan rustig voer in zijn bak gooien en dit weghalen.

 

Voor Tommie zoeken wij dan ook een warm gezin (het liefst zonder kleine kinderen), maar wel iemand die stevig in zijn schoenen staat en bekend is met dit ras.

Wij waren dat niet en zijn niet evenwichtig genoeg om hem dit te bieden en dit verdiend deze jonge, lieve schat toch echt!!

 

Wij hopen dan ook dat hij echt zeer en zeer goed terecht komt en daar mag blijven, voor de rest van zijn lange leven!!

Tommie

Boemer 2 jr gereserveerd

Boemer is een gecastreerde reu en is geboren op 19 november 2014.

Hij heeft een stamboom en komt van een erkende fokker.

Boemer is een lieve, makkelijke en vriendelijke hond en toont geen dominant gedrag naar andere honden toe. Ook kan hij goed samen met kinderen, hij is van pup af aan opgegroeid in ons gezin met 3 kinderen. Hij houdt ervan om geknuffeld te worden en komt regelmatig naar je toe met een speeltje om te vragen of je met hem wil spelen.

Ondanks het feit dat er bij ons bijna altijd iemand thuis is, kan Boemer ook prima een paar uur alleen thuis zijn in de bench. Af en toe een dagje naar de opvang vindt hij ook leuk.

Net als de meeste Beagles is Boemer uiteraard erg gericht op eten, maar omdat hij gevoelige darmen heeft geven we hem speciaal dieetvoer en speciale tussendoortjes.

Loslopen en spelen met andere honden vindt hij heerlijk, maar als je hem roept doen zijn oren het niet altijd even goed.

Vanwege gezondheidsredenen moeten we helaas afstand doen van Boemer, maar we hopen dat we een fijn nieuw huis voor hem vinden.

Boemer